Výrobky z léčivých roslin

Výrobky je možno objednat u výrobce: Dr. Hana Zvalová, Mlýnská 186, 431 11 Jirkov, Mail: zvalova@jirkovak.cz, tel. 724685288

Bylinkové sirupy
Jejich základem je vždy koncentrovaný výluh z bylin, popřípadě ovoce, slazený bílým cukrem. Všechny prvotní suroviny jsou sbírány, tříděny a zpracovávány ručně a jsou velice pečlivě kontrolovány. Sirupy neobsahují žádné konzervanty, pouze stopové množství kyseliny citronové (maximálně kolem 2 až 4 promile objemu). Jsou určeny k běžné konzumaci například do čaje, na výrobu šťáv nebo domácích limonád. Léčivé účinky výchozí byliny jsou samozřejmě zachovány, protože výroba sirupů je velmi šetrná. Sirupy nemají žádné vedlejší účinky, nejedná-li se o bylinku, která se v některých případech výslovně nedoporučuje.

Lipový květ - 0,33 l

Sirup vyráběný z koncentrovaného výluhu z květu lípy, slazeno bílým cukrem, bez konzervantů. Je vyráběn podle starého receptu.

Máta - 0,33 l

Sirup vyráběný z koncentrovaného výluhu z ručně sbírané máty peprné, slazeno bílým cukrem, bez konzervantů. Je vyráběn podle starého receptu.

Meduňka - 0,33 l

Sirup vyráběný z koncentrovaného výluhu z ručně sbírané meduňky lékařské, slazeno bílým cukrem, bez konzervantů. Je vyráběn podle starého receptu.

Tři sestry - 0,33 l

Sirup na dobrou pohodu a klidné usínání, vyráběný z koncentrovaného výluhu mateřídoušky, šalvěje a dobromyslu, slazeno bílým cukrem, bez konzervantů. Je vyráběn podle starého receptu.

Čistý stůl - 0,33 l

Čistící a desinfekční sirup, vyráběný z koncentrovaného výluhu listů kopřivy, měsíčku a řebříčku, slazeno bílým cukrem, bez konzervantů. Dochuceno citronem. Je vyráběn podle starého receptu.

Jablíčka s pomerančem a šípkem - 0,33 l

Sirup vyráběný z koncentrovaného výluhu jablek, zralých šípků a pomerančů, slazeno bílým cukrem, bez konzervantů. Je vyráběn podle starého receptu.

Šípkový - 0,33 l

Sirup vyráběný ze zralých ručně sbíraných plodů růže šípkové, slazeno bílým cukrem, bez konzervantů. Je vyráběn podle starého receptu.

Šípkový s meduňkou - 0,33 l

Sirup z ručně sbíraných plodů růže šípkové a meduňky lékařské, slazeno bílým cukrem, bez konzervantů. Je vyráběn podle starého receptu.

ŠŠ - 0,33 l

Sirup ze šípků a šalvějě lékařské, tradičně užívaných pro posílení a vyrovnanost. Slazeno bílým cukrem, bez konzervantů. Je vyráběn podle starého receptu.

Z červené řepy - 0,33 l

Sirup z červené řepy, která pomáhá při rekonvalescenci, posiluje imunitu a povzbuzuje celý organizmus. Dochuceno vanilkou a slazeno bílým cukrem, bez konzervantů. Je vyráběn podle starého receptu.

Momentálně nedostupný

Jitrocel - 0,20 l

Sirup vyrobený z bylin tradičně užívaných k léčbě horních cest dýchacích. Slazeno bílým cukrem, bez konzervantů. Je vyráběn podle starého receptu.

Divizna - 0,20 l

Sirup vyrobený z divizny velkokvěté, která je známá svými silnými protizánětlivými účinky. Slazeno bílým cukrem, bez konzervantů. Je vyráběn podle starého receptu.

Životní síla zlatá - 0,33 l

Sirup vyrobený z květů a listů pampelišky lékařské, která přispívá k čištění vnitřních orgánů a krvetvorbě. Slazeno bílým cukrem, bez konzervantů. Je vyráběn podle starého receptu.

Životní síla - 0,33 l

Sirup vyrobený z květů a listů pampelišky lékařské, která přispívá k čištění vnitřních orgánů a krvetvorbě. Povzbuzuje samoléčící sílu. Slazeno bílým cukrem, bez konzervantů. Je vyráběn podle starého receptu.

Kopřiva - 0,33 l

Sirup vyrobený z kopřivy dvoudomé, obsahující důležité látky pro čištění a detoxikaci těla, regeneruje a posiluje. Slazeno bílým cukrem, bez konzervantů. Je vyráběn podle starého receptu.

Na pohodu - 0,33 l

Sirup vyrobený z lipového květu, dobromysli obecné, mateřídoušky a meduňky přivodí pohodu a klid v duši i na těle. Slazeno bílým cukrem, bez konzervantů. Je vyráběn podle starého receptu.

Bezinkový sirup z květů - 0,33 l

Květ bezu černého je tradičně doporučován při onemocnění dýchacího ústrojí, zlepšuje pružnost cév a čistí tělo. Slazeno bílým cukrem, bez konzervantů. Je vyráběn podle starého receptu.

Třezalkový sirup - 0,33 l

Třezalka tečkovaná je osvědčené přírodní antidepresivum. Slazeno bílým cukrem, bez konzervantů. Je vyráběn podle starého receptu.

Kostivalové mazání - cca 20 g

Z kořene kostivalu lékařského, vazelíny a pravého včelího vosku. Je vyráběno podle ověřeného receptu bylinkářky ze Slovácka.

30,- Kč

Tymiánové mazání - cca 20 g

Z tymiánu, šalvěje, vazelíny a pravého včelího vosku. Je vyráběno podle ověřeného receptu valašských bylinkářů – účinné proti rýmě.

30,- Kč

Na opary - cca 20 g

Meduňka lékařská, divizna velkokvětá, měsíček lékařský, mateřídouška, třezalka tečkovaná, vazelína a pravý včelí vosk. Pomáhá při hojení herpes a kožních potíží.