Vladimír Polesný

Vladimír Polesný již dlouho působí jako pedagog uměleckých oborů na odborných školách, takže umění klasických i moderních směrů je mu velice blízké.
Je nejen autorem grafické koncepce pozoruhodné řady logotypů a značek, ale zabývá se také fotografií. A to jak fotografií reklamní, portrétní a ateliérovou, které vyžadují značný respekt k zadání, tak volnou tvorbou.
Jeho největší inspirací je příroda, architektura a především vnitřní i vnější barevnost různých krajin a kultur světa. Fascinace barvou je zřejmá v jeho pozoruhodných fotografiích živé i neživé přírody. Jeho znalosti umění i zájem o přírodu se promítají do nápaditých fotografických kompozic, kde se křídla motýlů prolínají s krystaly minerálů, kdy se něžné květenství nebo plocha listu stává novou neobjevenou zemí, a za dveřmi domů v severoafrickém Maroku, jako kdyby čekal vchod do země za zrcadlem.
Právě za bohatstvím barev se Vladimír Polesný několikrát vydal do Indie, v níž navštívil řadu morfologicky i kulturně odlišných oblastí. Doslova hýřivá barevnost, kterou zachytil v podobě sárí indických žen, na turbanech svatých mužů, v bohatství květů věčného jara severní Indie, či na trzích s kořením v jižní Indii, je pro jeho fotografické dílo typická.
Nechte se inspirovat a hledejte "třetí oko" v jeho fascinujících fotoobrazech.

Vernisáž výstavy v úterý 12. 1. 2016 od 17.00 hod.
Výstavu je možné navštívit do 13. 2. 2016 v otevíracích hodinách:
sobota 14.00 – 17.30