Hrdinové doby covidové

SPOJME ČESKO!

Dnes je to rok, kdy se naše země poprvé ponořila do karantény. Nikdo netušil, co ho čeká. Nikdo nevěděl, jak dlouho to bude trvat a jaké to bude mít následky. Země se poprvé v novodobé historii zastavila. Ve světle všech událostí se národ spojil a držel při sobě. Tisíce lidí sedělo u šicích strojů a šilo roušky. Tisíce lidí rozváželo a roznášelo kousek látky, který se stal symbolem pomoci a sounáležitosti. Byla cítit hrdost, že si pomáháme a nikdo netušil, že tento symbol spojení za několik měsíců náš národ stejným způsobem rozdělí. Rouška se ze dne na den stala synonymem pro omezování svobody. Symbol, který nás spojil, nás zároveň rozdělil na dva neslučitelné tábory. Je čas, ještě jednou zapomenout na veškerá příkoří a spojit alespoň symbolicky národ. V rámci připravované výstavy „Hrdinové doby covidové“ Vás prosíme o drobnou pomoc.
Určitě doma najdete podomácku šité roušky, které jste v dobré vůli vytvářeli pro pomoc ostatním. Vyndejte ji ze šuplíku, napište na přední stranu křestní jméno a město, dejte ji do obálky a pošlete nám ji na adresu Galerie Jirkov, Mlýnská 186, 431 11 Jirkov. Až se nám jich sejde dost, tak společně všechny sešijeme do velkého symbolu SRDCE, který bude úvodním symbolem celé výstavy.