Ing. Jitka Kopecká

V šesti letech si nazula cvičky a následujících mnoho let odpočítávala, kolik nocí se ještě vyspí, než bude další taneční zkouška folklorního soboru. Ve věku líného puberťáka pověsila cvičky na kliku a nejraději zpívala za doprovodu cimbálové muziky. S dospělostí přišla láska k medovým tónům kontrující violy.
Má zkušenosti se vším, co se pojí s lidovým souborem – tvorba choreografie, šití krojů, úprava melodií, výuka zpěvu a tance, krocení divé zvěře, tedy spíše dětí, ale i dospělých. Jako vášnivý muzikant hrající, s trochou nadsázky, na většinu hudebních nástrojů (tedy alespoň v G dur, nebo omylem v e moll) se ráda zabývá hudbou především moravských a slovenských regionů.
Ráda přednáší folklorně či chemicky nadšenému publiku. A když publiku trocha toho entuziasmu chybí, dokáže již svými triky strhnout posluchače na svoji stranu. Má neutuchající dar kreativity, kterým donekonečna obšťastňuje ostatní členy spolku.