Lea Hamatová

Prý „obyčejná ženská“, která se náhodou narodila na Hané a díky mamince je z poloviny Moravanka. Celý život pracuje jako učitelka v mateřské škole, miluje svou práci, ráda se učí novým věcem a nemá ráda stereotyp. Má své vlastní stránky www.hamatka.cz.
Její doménou jsou výtvarné techniky – kreslení, malba, automatická kresba a keramika. Je absolventkou mnohých kurzů a dokáže vést kroužky velkých i malých zájemců o tyto techniky tak, aby si vždycky mělo co odnést.
Je nositelka a šiřitelka alternativní medicíny (díky vrozeným schopnostem a dalšímu studiu). Dokáže věci, kterým pořád ještě většina lidí úplně nerozumí a neumí si na ně sáhnout.Velkou láskou je hra na nástroje lidové hudby - kontrabas, housle, violoncello, sopránová flétna, altová flétna, cimbál a ukulele. Patří sem nejen hra, ale také zájem o tyto nástroje a snaha získat jich co nejvíce pro vlastní studium i pro akce připravované spolkem.
Díky své profesi a nekonečné fantazii je hlavním zdrojem nápadů aktivit pro děti, které dokáže realizovat a dotáhnout do konce. Do úspěšného konce s velkou kupou spokojených dětí.